گردشگری

از همه چیز، از همه جا؛ گاهی فقط خودم

گردشگری

از همه چیز، از همه جا؛ گاهی فقط خودم

  • ۰
  • ۰

سفره افطار همیشه برای همه ما خاطره‎انگیز بوده، خوب است این خاطرات را به مزه غذاهای سنتیِ همه ایران، مزین کنیم.

افطار

صحنه زندگی ما چیز کوچکی نباید باشد. همین که ماه رمضانی می‎آید و سفره سحری و افطاری‎اش پهن می‎شود، همین که صدای ربنای کهن از سیستم‎های صوتی پخش می‎شود، همین که دعایی خوانده شود و افطار؛ خودش خاطره‎ای‎است که به اندازه تمام سال‎های زندگیِ‎مان حال‎مان را خوب می‎کند؛ وَ چه عالی می‎شود که بتوان این حال خوب را به همه ساعات زندگی بسط داد مثلاً زمانی که طعمی نو در افطارمان باشد و در طول سال باز هم آن غذا را نوش جان کنیم، به یاد افطار رمضان‎مان خواهیم افتاد و همان حال خوب.

افطار

از نظر نگارنده تجربه مزه‎های جدید مانند سفر کردن به سرزمین‎های جدید است. بنابراین پیشنهاد می‎شود اگر با رعایت احکام روزه به منطقه‎ای سفر می‎کنید، حتماً در وعده افطاری، خود را به غذاهای بومی و محلی آن شهر یا شهرستان مهمان کنید تا تجربه گردشگری‎تان تکمیل شود. آن هم در ایرانی که به دلیل تنوع قومی دارای سنت‎های غذایی مختلفی نیز هست. بفرمایید افطار:

مازندران

در مازندران برای سفره افطار غذاهایی سبک پخته می‎شود که در آن بیشتر از برنج و آرد استفاده شده باشد؛ مانند ترش او، قماق و شیرآش که اصلی ترین آن‎ها شیرآش است.

گیلان

غذای سنتی گیلان در افطار، بیشتر آش‌ها، کوکو و فرنی‎است. یکی از خوردنی‌هایی که در ماه رمضان در گیلان قابل دسترس است، رشته خوشکار است که نوعی شیرینی معروف محسوب می‌شود. البته خورش‎های خوشمزه‎ای مانند ترش تره و  باقلاقاتق نیز برای سحری در این ماه زیاد پخته می شود.

افطار

سنندج

نانی معروف در سنندج پخته می‎شود که نام آن برساق است؛ در وعده افطار ماه رمضان همیشه دیده می‎شود. از غذاهای مخصوص اهالی کردستان در ماه رمضان «کولیره» است. همچنین روز عید فطر  نانی خاص با نام «نان جشن» پخت شده و در میان روزه‌داران پخش می‌شود.

کرمانشاه

آش شاه عباسی برای افطار نزد مردم کرمانشاه طرفداران بسیاری دارد. ترکیبی از گوشت، غلات و حبوبات است که با پیاز داغ تزیین می‌شود. یکی دیگر از مواد غذایی پرمصرف در ماه رمضان در کرمانشاه روغن حیوانی یا روغن کرمانشاهی‎است که مردم منطقه معتقدند استفاده از آن در غذاهای سحری احساس گرسنگی را کمتر می‎کند.

افطار

همدان

افطار در همدان بسیار متنوع است. در این شهر خوردنی‌هایی مانند انگشت‌پیچ و نان روغنی در ماه رمضان پخت می‌شود. نان کماج معروف و حلوازرده رنگین غذاهای سنتی و مخصوص  این شهر است.

تبریز و اردبیل

شهرهای ترک‌نشین شمال غرب ایران دارای غذاهای خاص خود هستند. شیربرنج، فرنی، دلمه و کتلت غذاهای سنتی افطار این دو شهر است. نان فطیر و مربای گل سرخ نیز سرو می‎شود.

افطار

اهواز

خوراکی مطرح در ماه رمضان که محلی این منطقه است «لگیمات» است، نوعی شیرینی شبیه زولبیا و بامیه که با قهوه تلخ صرف می‌شود.

عرب‌های خوزستان سمبوسه، هریسه و تشریه و محلبی را به عنوان غذای افطار پخت می‌کنند. و در نهایت فلافل و بامیه را به طور رایج می‌توان جزو غذاهای افطاری این منطقه به حساب آورد.

هرمزگان، بندر عباس

نان تموشی (توی مشتی) یکی از نان‌های خوش طعم و سنتی اهالی هرمزگان، که بسیار مورد توجه توریست‌های این منطقه است. همچنین قلیه‌ماهی یکی از مهم‌ترین غذاهای مردم این شهر در ماه رمضان است که در کنار آش‎های سنتی دیگر، بر سر سفره افطار قرار داده می‎شود.

افطار

حرف آخر

قطعاً آنچه گفته شد مربوط به همه ایران نیست؛ اما در مقالات بعدی به غذاهای سنتیِ شهرهایی مانند شیراز و اصفهان و کاشان و… خواهیم پرداخت.

بیشتر بخوانید :

اینجا پایتخت، بام لند تهران

آبشارهای لرستان ، خروشان در قلب زاگرس

  • ۹۸/۰۲/۲۸
  • گلزار دی

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی